| Tytuł: | jak tanio wybielić zęby |
| Autor: | Lewy 26.5.2010, 09:57 |
| Mam pytanko w kwesti wybielania zębów stosuje różnego rodzaju pasty, próbowałem też plastrów i nawet lampe i żele kupiłem na allegro ale wyniki są słabe. Wybieram tego rodzaju działania bo są tanie ale i efekty mizerne. Może coś znacie taniego i efektywnego. A i po tych tanich środkach to miałem kłopoty z dziąsłami. | |
| Tytuł: | jak tanio wybielić zęby |
| Autor: | maniek 26.5.2010, 14:01 |
| Ja proponuje wybrać się do dentysty, można znaleźć gabinety gdzie za wybielenie płaci się 400zł, pasty i inne środki domowego użytku dobre są tylko na przebarwienia po napojach i jedzeniu, ale jeśli się ma ciemne przebarwione szkliwo to one nie pomogą po co więc eksperymentować, ja zapłaciłem 400 i jestem bardzo zadowolony ponadto czułem się bezpiecznie i miałem profesjonalną opiekę. | |
Krzywe zęby
Krzywe zęby nie wyglądają zbyt estetycznie i mogą być przyczyną kompleksów i niskiej samooceny. Bardzo często są one wynikiem szybkiego rośnięcia zębów. Niekiedy rosnące zęby są zbyt duże i nie mogąc znaleźć miejsca wykrzywiają się.
Laserowe wybielanie zębów należy do najbardziej efektywnych metod wybielania. Choć jest dosyć kosztowne (ceny zaczynają się od 1.000 zł), to na pewno skuteczne i na trwałe może zapobiec nawracaniu przebarwień. Zabieg odbywa się w gabinecie dentystycznym i trwa do ok. godziny.
Zgorzel zęba
Miazga zęba, która jest zainfekowana najczęściej obumiera. Warto dodać, iż bakterie zazwyczaj, uderzają w zęby które są już zaplombowane. Zgorzel zęba powoduje często nieprzyjemny zapach z buzi, który jest wynikiem popsutego zęba czy korzenia. Najczęściej zgorzel zęba pojawia się przez złą higienę, do jakiej zalicza się np. niemycie zębów czy też języka oraz ogólny brak higieny jamy ustnej.